campbell logo

Velge advokat med boligkjøperforsikring fra Help

Dersom du har Boligkjøperforsikring fra Help Forsikring har du rett til å velge advokat selv i tilfelle mangelsak mot selger av boligen. Du kan bytte advokat når som helst i prosessen. Boligkjøperforsikringen dekker utgifter til advokat. I tillegg kan utgifter til advokathjelp i andre saker også dekkes av forsikringen.

Fredrik Farstad
+47 41 26 76 21farstad@campbellco.no

Forsikringen dekker utgifter til advokat

Du har endelig kommet i stand i din nye bolig, og oppdager dessverre at ikke alt er som det skal. Kanskje er det feil ved det elektriske anlegget, eller at gamle vannskader ikke er godt nok utbedret. Uansett hva som er feil, så er det kjedelig når drømmeboligen ikke lever opp til forventningene.

Hvis din nye bolig har feil eller mangler, så kan du ha krav på retting, prisavslag eller erstatning fra selgeren. I ytterste konsekvens kan det også være aktuelt å heve kjøpet. Dersom du har tegnet boligkjøperforsikring fra et forsikringsselskap som Help Forsikring AS, er utgifter til advokat dekket av forsikringen.

Du kan velge egen advokat

Du står fritt til å velge hvilken advokat du ønsker å bruke, selv om du har tegnet boligkjøperforsikring i et selskap som selv tilbyr advokathjelp. Dette gjelder f.eks. Help Forsikring. Hvis du melder en skade eller mangel på boligen din til Help Forsikring, vil de tilby rettshjelp fra egne advokater. Derimot kan du fritt velge en annen advokat – og likevel få dekket utgiftene til advokat fra Help. Du kan bytte advokat når du vil.

Advokathjelp dekket av boligkjøperforsikringen

Boligkjøperforsikringen dekker i et begrenset omfang utgifter til advokat. Dersom du bytter advokat fra Help Forsikring til en advokat du selv velger, har du krav på å få dekket "rimelige og nødvendige" utgifter til advokat, men begrenset til den offentlige salærsatsen. Advokaten du velger vil gi deg informasjon om hvilken dekning som gjelder i din sak.

Relatert innhold

Hold on. Getting your basket...